Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
210 g hladké mouky, 140 g ořechů, 160 g tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky.
Na zdobení: 100 g čokoládové polevy, 50 g strouhaného kokosu.
Postup přípravy
1) Ořechy nastrouháme najemno a čokoládu rozlámanou na kousky pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Mouku prosijeme do mísy, přidáme ořechy, tuk, cukr, žloutky a čokoládu a všechny suroviny dobře promícháme. Vypracujeme pevné těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Před další přípravou by těsto mělo být tuhé a nemělo by se lepit.
2) Vychladlé těsto nakrájíme na stejně velké kousky, z kterých tvoříme menší rohlíčky, které pokládáme na dobře vymazaný plech. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 180 °c. Rohlíčky jsou velmi křehké, proto je musíme nechat vychladnout na plechu.
3) Vychladlé rohlíčky opatrně namáčíme z poloviny do rozpuštěné čokoládové polevy a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2) Vychladlé těsto nakrájíme na stejně velké kousky, z kterých tvoříme menší rohlíčky, které pokládáme na dobře vymazaný plech. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 180 °c. Rohlíčky jsou velmi křehké, proto je musíme nechat vychladnout na plechu.
3) Vychladlé rohlíčky opatrně namáčíme z poloviny do rozpuštěné čokoládové polevy a hustě posypeme strouhaným kokosem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
17. 10. 2009, 21:50